RBA Mydło syberyjskie kwiatowe różowe 500ml

32.97

SKU: MYD-195 Kategoria:

4 w magazynie

Opis

Bania Agafii

Naturalne kwiatowe mydło do mycia ciała i włosów

Pojemność: 500 ml

___________________________________________

To naturalne mydło do mycia ciała i włosów. W skład kwiatowego mydła, oprócz 37 syberyjskich ziół, wchodzą ekstrakty kwiatowe, propolis i wosk pszczeli, czyniąc kosmetyk niezwykle lekkim i aromatycznym. Nawilża, łagodzi podrażnienia i pozostawia na skórze piękny i świeży zapach.

Przeznaczenie:

Mydło przeznaczone do delikatnej pielęgnacji ciała i włosów. Polecane osobom ceniącym naturalne produkty kosmetyczne. Znakomite w pielęgnacji    każdego typu skóry.

Sposób użycia:

Nakładamy niewielką ilość mydła na gąbkę, spieniamy i masującymi ruchami nanosimy na skórę ciała i włosy. Zmywamy wodą.

Skład INCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Hydrogenated Starch Hydrolysate (skrobia),  Cocamide DEA, Glycol Distearate, Dimethiconol ,  Polyquaternium-44, TEA-dodecylbenzenesulfonate, Geranium Sibiricum Extract*(bodziszek syberyjski),  Pulmonaria Officinalis Extract* (miodunka plamista), Origanum Vulgare Leaf Extract* (lebiodka pospolita(oregano),  Angelica Archangelica Root Water* (dzięgiel litwor),  Hypericum Perforatum Extract *(dziurawiec),  Tilia Cordata Flower Water*(kwiat lipy), Chamomilla Recutita Flower Water* (rumianek), Salvia Officinalis Leaf Extract*, (szałwia) Cortusa Sibirica Extract*(zarzyczka syberyjska), Centaurea Cyanus Flower Water* (chaber), Magnolia Liliflora Flower Extract*(magnolia), Anemonoides Altaica Extract* (zawilec ałtajski), Hesperis Sibirica Extract* (wieczornik syberyjski), Aralia Elata Root Extract (aralia wysoka), Melilotus Officinalis Water*(nostrzyk żółty), Malva Sylvestris Extract*(ślaz dziki), Sorbus Sibirica Extract*(jarząb syberyjski), Helianthus Annuus Seed Oil (olej słonecznikowy), Sophora Japonica Flower Extract (perełkowiec japoński), Pinus Sibirica Seed Oil (olej z nasion sosny syberyjskiej), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil (olej rokitnikowy),  Rosa Canina Fruit Oil* (olej z dzikiej róży), Crambe Abyssinica Seed Oil (olej z modraka abisyńkiego), ?orylus Avellana Seed Oil (olej z orzecha laskowego), Glycine Soja Oil* (olej sojowy), Linum Usitatissimum Seed Oil (olej lniany), Arctium Lappa Root Extract (olej łopianowy), Camelina Sativa Seed Oil*(lnicznik siewny), ?era Alba (wosk pszczeli), Trifolium Pratense Flower Extract (koniczyna), Camellia Sinensis Leaf Extract* (herbata chińska), Anastatica Hierochuntica Extract (anastazika rezurekcyjna), Mel* (miód), Propolis ?xtract*(propolis), Lavandula Angustifolia Oil (olejek lawendowy), Gypsophila Paniculata Root Extract (gipsówka wiechowata), Saponaria Officinalis Root Extract* (mydlnica lekarska),  Glycyrrhiza Glabra Root Extract*(lukrecja), Festuca Altaica Extract*(kostrzewa ałtajska), Crepis Sibirica Extract *(pępawa syberyjska), Citric Acid, Parfum, Methylisothiazolinone, CI 15985, CI 19140.

(*)- składniki organiczne

Jak działa SLeS (Sodium Laureth Sulfate) ?

Dla skóry, która w naturalny sposób radzi sobie z regeneracją ochronnego płaszcza lipidowego jest relatywnie obojętny (skóra normalna), przy skórze wrażliwej (również małych dzieci) należy stosować go ostrożnie (nie codziennie), gdyż może działać wysuszająco. Wiele również zależy od reszty składników produktu kosmetycznego, albowiem obecność SLES w formulacji o niczym jeszcze nie przesądza! Faktem jest, iż SLES w obecności innych  delikatniejszych surfaktantów, działa dużo bardziej łagodnie (np. Cocamidopropyl Betaine).

SLES jest bezpieczny w produktach typu rinse off (zmywalne). Posiada zdolność penetracji naskórka, jak również może zwiększać wchłanialność innych substancji z produktu. Podczas stosowania żeli myjących, szamponów itd., czas kontaktu ze skórą jest znacznie ograniczony (krótki), tak więc prawdopodobieństwo wnikania jest bardzo niskie.

Jak wygląda proces pozyskiwania tego surowca?

Produktem wyjściowym jest olej kokosowy (zawiera duże ilości kwasu laurynowego), wiec jest to surowiec o pochodzeniu naturalnym. Jaką drogę przechodzi olej kokosowy? Najpierw z oleju otrzymuje się kwasy tłuszczowe (głównie laurynowy), które potem przekształca się w alkohole (laurylowy). Alkohole następnie poddaje się procesowi sulfonizacji.

Kraj pochodzenia: Estonia

Podmiot odpowiedzialny:  Eurobio Lab OÜ, 12618 Tallinn Leiva

Informacje dodatkowe

Stan

Nowy

EAN (GTIN)

4744183014220

Kod producenta

Estonia

Marka

Babuszka Agafia

Przeznaczenie

do ciała

Rodzaj

płyn

Problem skóry

nie dotyczy

Produkt nie zawiera

barwników, parabenów, substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

słoiczek

Pojemność

500

Zapach

kwiatowy

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „RBA Mydło syberyjskie kwiatowe różowe 500ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Koszyk0
Brak produktów w koszyku
Kontynuuj zakupy
0