Ciecierzyca zwana jest inaczej cieciorką lub grochem włoskim. Zasobna w fosfor, potas, większość witamin z grupy B, żelazo, błonnik, białka o korzystnym składzie aminokwasowym oraz nienasycone kwasy tłuszczowe.
9,99 zł brutto
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nie ma punktów za ten produkt.
Możliwy darmowy odbiór w sklepie stacjonarnym.
Ciecierzyca zwana jest inaczej cieciorką lub grochem włoskim. Zasobna w fosfor, potas, większość witamin z grupy B, żelazo, błonnik, białka o korzystnym składzie aminokwasowym oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Potrawy z ciecierzycy wzmacniają odporność organizmu, poprawiają stan włosów i świetnie działają na skórę. Doskonale sprawdza się jako dodatek do zup, kanapek oraz past.
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania