Nowy NARINE ZSIADŁE MLEKO 5 saszetek PROBIOTYK ZAKWASKI

NARINE ZSIADŁE MLEKO 5 saszetek PROBIOTYK ZAKWASKI

    • ŻYWE BAKTERIE PROBIOTYCZNE NARINE O SZEROKIM SPECTRUM DZIAŁANIA
    • ODKRYTE PRZEZ PROFESORA  L.А. ERZINKIEANA
    • POLECANE PRZEZ NASZEGO DR. HUBERTA CZERNIAKA
    • LICZNE BADANIA KLINICZNE POTWIERDZAJĄCE JAKOŚĆ NARINE

Więcej szczegółów

49,50 zł brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Możliwy darmowy odbiór w sklepie stacjonarnym.

Opis produktu

ZGODNIE ZE WSKAZANIAMI PRODUCENTA POLECAMY PRZEPROWADZENIE PEŁNEJ KURACJI: ZSIADŁE MLEKO NARINE + NARINE TABLETKI + NARINE KAPSUŁKI + NARINE PLUS

Zakwaska do przygotowania Zsiadłego mleka Narine w domu

Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra zsiadłego mleka Narine z 1 litra mleka.

WŁAŚCIWOŚCI:

Sfermentowany napój mleczny "Narine" to fermentowany produkt mleczny, który jest mlekiem poddanym fermentacji z użyciem bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine. W wyniku fermentacji mlekowej dochodzi do zmiany (rozszczepienia na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez ludzkie ciało niż mleko.

Sposób przygotowania :

1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.

2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.

4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:

4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyJmij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

lub:

4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Co jeszcze warto wiedzieć o NARINE?

  • Przebadany przez Polską Akademię Nauk i wprowadzony do obrotu w Polsce.
  • Nagrodzony i rekomendowany przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) za najlepszy produkt oczyszczający organizm i doprowadzający do zdrowia.
  • (Zastosowany po wybuchu elektrowni atomowej w Czarnobylu)
  • Skuteczność wszechstronnego działania potwierdzona klinicznie w ciągu 50 lat badań przeprowadzonych na ponad 40 tysiącach chorych w szpitalach i instytutach medycznych.
  • W wielu krajach uznawany za lekarstwo i stosowany w leczeniu szpitalnym.
  • Przeprowadzone badania kliniczne, wskazały że najczęściej wykorzystywanym szczepem probiotycznym jest lactobacillus acidophilus.
  • Ma wysoką odporność na działanie żółci i kwasów (PH = 2,0) i jest ogromnie aktywny w porównaniu z innymi probiotykami.
  • W porównaniu z mlekiem krowim wzrasta zawartość witamin w «Narine»: - kwas foliowy wzrasta o 66%, - tiamina (witamina B1) o 45-72%, - ryboflawina (witamina B6) o 11-32%,- wolne aminokwasy 2-4 razy..
  • “NARINE” ma wysoką zdolność do stymulowania syntezy witamin i kwasu mlekowego w organizmie, w rezultacie ich szybkiej przyswajalności w jelitach.
  • Bakterie “NARINE” zakorzeniają się w jelicie człowieka przez długi czas, podczas gdy bakterie w innych priobiotykach pozostają w jelicie zbyt krótko, czego efektem jest długoterminowy efekt terapeutyczny.
  • Działanie bakteriobójcze “NARINE” jest 1,5-2 razy dłuższe, niż działanie innych zakwasów.
  • W 80 % przypadkach już w 5-10 dniu nastąpiła poprawa dysbakteriozy w porównaniu do pozostałych probiotyków
  • Zapewnia przyswajanie wapnia, fosforu, witamin, białek, węglowodanów
  • Bakterie “NARINE” charakteryzują się zwiększoną odpornością na działanie antybiotyków i innych leków chemioterapeutycznych, a także dużą przeżywalnością w przewodzie pokarmowym.
  • Bakterie probiotyku «Narine» są najbardziej kwasowe i odporne na żółć, dłużej utrzymują się w jelitach i przywracają uszkodzoną mikroflorę szybciej niż inne liofilizowane preparaty, są bardziej odporne na antybiotyki, zawierają inne metabolity normalizujące mikroflorę jelitową.
  • Przeprowadzone badania wykazały, że produkt kwasu mlekowego «Narine» przewyższa «Laktobakterin», a mianowicie: odbudowuje beztlenową florę obronną (bifidobakterie i laktobakterie) w krótszym okresie, hamuje wzrost enterobakterii i patogennego gronkowca, zwiększa aktywność prawidłowej pałeczki okrężnicy