OstroVit BCAA 8-1-1

Pojemność: 200g

OstroVit BCAA 8-1-1 to suplement diety zawierający w składzie najwyższej jakości aminokwasy rozgałęzione BCAA w stosunku 8:1:1. Do tych aminokwasów należą: leucyna, izoleucyna, walina.

Więcej szczegółów

23,99 zł brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Możliwy darmowy odbiór w sklepie stacjonarnym.

Opis produktu

OstroVit BCAA 8-1-1 to suplement diety zawierający w składzie najwyższej jakości aminokwasy rozgałęzione BCAA w stosunku 8:1:1. Do tych aminokwasów należą: leucyna, izoleucyna, walina. Powinny być one dostarczane do organizmu, ponieważ należą do tzw. aminokwasów egzogennych- aminokwasów, których ludzki organizm nie potrafi sam wytworzyć.

Jest to doskonałe rozwiązanie dla osób bardzo aktywnych fizycznie, które regularnie wykonują intensywny i ciężki wysiłek fizyczny, głównie siłowy.

Ostrovit BCAA 8-1-1 charakteryzuje się podwyższoną zawartością leucyny (80%), co sprawia, że produkt doskonale sprawdza się w suplementacji przedtreningowej.

Leucyna stanowi jeden z najważniejszych związków odpowiedzialnych za budowę masy mięśniowej.  Wykazuje najważniejsze działanie inicjujące procesy anaboliczne. Dodatkowo zwiększa wrażliwość mięśni na anaboliczne działanie insuliny, oraz zwiększa ilość ATP w komórkach mięśniowych. Ponadto z leucyny powstaje HMB - związek o silnym działaniu antykatabolicznym, który hamuje działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład białek strukturalnych w mięśniach.

  1. WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki aktywne

1 Porcja (10g)

w 100g

L-Leucyna

6400 mg

64g

L-Izoleucyna

800 mg

8g

L-Walina

800 mg

8g

 

  1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jedną porcję 10g (3 miarki) wymieszać z 100-150ml wody lub ulubionego soku.

W dni treningowe pić dwie porcje dziennie, jedną bezpośrednio po przebudzeniu, drugą porcję po treningu.

W dni nietreningowe pić jedną porcję po przebudzeniu.

  1. SKŁADNIKI

L-Leucyna, L-Izoleucyna, L-Walina, emulgator - proszek lecytynowy rzepakowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat, substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe.