Leczenie Żywieniem Kempisty Chorzępa

Autorki niniejszej książki są lekarzami z ponad 40-letnią praktyką. W swojej działalności lekarskiej łączą różnorodne metody leczenia naturalnego jak: ziołolecznictwo, akupunktura, akupresura, homeopatia klasyczna z najnowszymi osiągnięciami medycyny światowej. Całość uzupełnia szczegółowo opracowanym programem zdrowego żywienia.

Więcej szczegółów

39,99 zł brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Możliwy darmowy odbiór w sklepie stacjonarnym.

Opis produktu

Jedząc zgodnie z zasadami zawartymi w tej książki, jesteśmy nie tylko zdrowi, ale i piękni".

Autorka niniejszej książki jest lekarzem z ponad 40 - letnią praktyką. W swojej działalności łączy różnorodne metody leczenia naturalnego jak: ziołolecznictwo, akupunktura, akupresura, homeopatia klasyczna z najnowszymi osiągnięciami medycyny światowej. Całość uzupełnia szczegółowo opracowany program zdrowego żywienia.

Naczelna zasadą stosowaną przez autorkę jest wieloaspektowe podejście do pacjenta, czyli traktowanie organizmu jako całości (holizm). Podejście holistyczne jest sposobem ujęcia problematyki niniejszej książki. Co za tym idzie - nie leczy się się np. wątroby, ucha czy kolana, lecz cały organizm.

Autorka twórczo wykorzystuje tradycje i doświadczenia z zakresu zdrowego żywienia oraz lecznictwa pochodzące z rozmaitych kultur, między innymi chińskiej, żydowskiej, staropolskiej, łącząc je wszystkie z najnowszymi osiągnięciami medycyny molekularnej.

 

 

Spis treści:

  1. Ogólne zasady żywienia.

  2. Przewód pokarmowy.

  3. Zegar biologiczny człowieka.

  4. Technika jedzenia.

  5. Łączenie pokarmów.

  6. Nieprawidłowe nawyki żywieniowe.

  7. Odbudowa przewodu pokarmowego.

  8. Estrogeny.

  9. Odżywianie w otyłości.

  10. Choroba wrzodowa żołądka.

  11. Kalorie czy energia.

  12. Leczenie chlorofilem.

  13. Makro i mikroelementy.

  14. Medycyna ziarna.

  15. Leczenie akupunkturą.

  16. Akupresura.

  17. Kalendarz żywienia dla Europy Środkowej.

  18. Płyny uzupełniające.

  19. Cholesterol.

  20. Poznaj swój organizm i zaufaj mu.

  21. Prawdy i mity.

  22. Kilka uwag o kuchni.

  23. Przepisy na słodycze.

Autor: Jadwiga Kempisty; Urszula Chorzępa

Wydawnictwo: Źródło życia i zdrowia, wyd. III uzupełnione 2014 rok